Povestea continuă - Seychelles







Nu am visat, nici nu știam unde este și nici numele nu știam
să-l pronunțăm bine și a fost să fie să ajungem în Paradis. Poate pentru mulți este un vis frumos, dar pentru noi a fost realitate.
Seychelles sau mai bine zis Republica Seychelles este un buchet de 115 insule așezate în Oceanul Indian.
Drumul până acolo este obositor și lung, dar ce conteaza câteva ore, mai bine zis așa vreo 13, când aterizarea este in Paradis.
Seychelles încă rămas sălbatic pe alocuri îți dă senzația că din depărtare se apropie o navă de pirați care caută să își ascundă comorile în misterioasele insule de granit și corali, romantismul de pe vremea francezilor şi eleganţa de pe vremea englezilor o găsești în fiecare colț al insulelor. 
O climă tropicală, cu variații foarte mici pe timpul anului îți oferă plăcerea verilor din copilărie unde vară însema vacanță. Și la urma urmei doar vacanță am vrut, așa că am început cu cea mai mică, exotică,misterioasă și pitorească insulă,La Digue.
Bineînțeles că fiind așa de mică încât poți să o cutreieri de la un capăt la altul în 4 ore dacă nu stai cu ochii prin copaci,nu are aeroport așa că poți ajunge pe ea cu ferry. Noi am aterizat în Mahe(despre care o să povestesc mai tărziu) veniți de la frig, când am pus piciorul pe scara avionului ne-a izbit în față o căldură de mult visată de vreo 40 grade. Îmbrăcați neadecvat, curgeau apele pe noi de parca ploua, dar ce conta, eram fericiți ca pusesem piciorul în paradis.
Și așa am pornit cu taxi, apoi ferry si jumătate de oră mers pe jos, cu valizele dupa noi și cu caldura care ne însoțea pas cu pas să ajungem la cazare. Dar ce surpriză, ce chin, ce suparare, când am ajuns la cazare, o doamnă, ca să fiu drăguță, rasistă și plină de orice numai de respect nu, ne-a zis că a noastră cazare nu este acolo și trebuie să ne întoarcem alte 30 de minunte pentru că era aproape de ferry, casa unde trebuia să ne petrecem urmatoarele 4 zile. 
Comentând , zâmbind, scăpând ceva vorbe printre dinți, am luat bagajele la spinare și am facut cale întoarsă. Într-un final după o cale lungă și plină de peripeții am ajuns și la cazare, obosiți și visând a aventura ce urma. 
Suntem vrăjiți de frumusețea simplă și în acelși timp misterioasă a micuței insule La Digue. Este o liniște altfel și un zgomot aparte, te învăluie natura, te strânge în brațele ei, te strigă, te alungă, apoi te lasă să plutești între vis și realitate.
Te întrebi mereu, visez sau e real, sunt aici sau doar e o emisiune la tv. în care te pierzi cănce cel ce povestește îți dă senzația ca așa ceva există numai în povești. 
Da , eram intr-o poveste , una frumoasă și plină de suspans. Am vazut pentru prima oara cei mai mari lilieci, atît de mari de aveai impresia că sunt corbi doar că burta le este portocalie. Nu fac rău , manâncă fructe și zboară prea sus așa că nu am putut să fac o fotografie cu ei, dar i-am admirat în fiecare seară și m-am bucurat de frumusețea lor. Cerul, apusul, răsăritul, pasările , florile și absolut tot, în Seychelles sunt adevărată poveste. 
La Digue este o insula mică pe care o poți străbate la pas sau cu bicicleta, fiind mijlocul de transport cel mai folosit. Vegetația este luxuriantă și te face să te simți atât de mic în marea de verdeață. Florile în diferite forme și culori te forțează să întorci privirea către ele și să râmai impresionat de frumusețea lor, de multe ori nici cuvinte nu găsești. 



Coasta de Est, cu plaje mirifice de o frumusețe uluitoare cum ar fi
Grand Anse, Petite Anse și Anse Coco, este totuși prea periculoasă pentru înot și snorkeling, din cauza valurilor foarte mari și curenților foarte puternici.
Iubitori de liniște și mister, am găsit locul perfect, unde timpul stă în loc. Cred că a obosit și atunci și zis „ mă opresc din zburat să mă odihnesc și eu în paradis”. Aici poți spune că adormi odată cu găinile și te trezești când cucoșul face chemare la a vedea frumusețea răsăritului.
Broscuțele, bătrăne de sute de ani ai câteodată impresia că sunt bolovani de granit rămași pe ici pe colo după retragerea apelor. In mijlocul Oceanului Indian, în liniștea timpului ce stă în loc te crezi în Paradisul tinereții fără bătrânețe și a vieții fără sfârșit.
Cele 4 zile au fost pline de peripții, fiecare cu spaima sau frumusețea ei. Important a fost că ne-am bucurat de viață la cote maxime și am învâțat că viața este cel mai frumos dar pe care îl primim zi de zi.
Prețuiți ficare zi ca șă când ar fi ultima și trăiți clipa ca și cum ați avea fară număr.
Paradisul are un nume Insulele Seychelles.
Povestea va continua într-o zi, cu celelalte 2 insule pe care am poposit, Plaslin și Mahe unde se afla și capitala Victoria, cea mai mică capitală din lume.








D.P.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Plouă cu bulbuci

Restart